• Jeugd van 13 t/m 18 jaar mag weer zonder 1,5 meter afstand voetballen

  • Deze week zijn er nieuwe versoepelingen van de maatregelen bekend geworden. Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder 1,5 meter afstand voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen t/m 12 jaar). Goed nieuws voor een club als sc Buitenveldert met een kloppend voetbalhart.

    Verder heeft premier Rutte bekendgemaakt dat sportkantines al op 1 juli open mogen. Eerder was vastgesteld dat dit pas op 1 september mogelijk zou zijn. Omdat er door de jeugd echter tot 3 juli wordt getraind, onderzoeken we nog even of het zin heeft de kantine al op 1 juli open te doen.

    Voor al deze punten geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiƫnten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid. De andere maatregelen, zoals geen toegang tot het clubterrein voor ouders, blijven vooralsnog van kracht om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

    Het trainingsschema blijft tot de zomerstop ongewijzigd. Wel kunnen  dankzij de versoepeling nu ook de teams van de midden- en bovenbouw gebruik maken van de mogelijkheid om op zaterdagmiddag tussen 12.00 uur en 17.00 uur onderlinge wedstrijden te spelen. Trainers en teamleiders zullen hiertoe zelf het initiatief moeten nemen en daarover onderling afspraken moeten maken. Zij moeten zich uiterlijk op de donderdag voor het weekend inschrijven voor een tijdslot via onze verenigingsmanager Peter Weilenmann (peterweilenmann@hetnet.nl).