Algemene informatie

De Jonge Sterren Competitie is voor jongens en meisjes van 5 en 6 jaar

Op een klein veld met 4 veldspelers (zonder keeper) tegen 4 veldspelers wordt een competitie gespeeld (in totaal heeft een team 5 deelnemers). De spelers worden ingedeeld in vaste teams: Barcelona, Real Madrid, etc. Deze teams gaan onderling (dus niet tegen andere voetbalverenigingen in Amsterdam) tegen elkaar voetballen. Het allerbelangrijkste van de Jonge Sterren competitie is dat de meisjes en jongens plezier hebben. Plezier in het voetbal, plezier met elkaar en met plezier voor de ouders.

 

Korte video-impressie van de Jonge Sterren 

Programma

De Jonge Sterren trainen en spelen op vaste tijden:

Training: iedere woensdag van 14:30 - 15:30 u. Training vindt plaats op het veld 1.

Wedstrijden: iedere zaterdag van 08:30 - 09.15 u. spelen de eerste jaars Jonge Sterren. De tweedejaars Jonge Sterren starten om 09.15 u en spelen tot 10.00 u. Wedstrijden worden gespeeld op veld 4.

Jonge Sterren competitie loopt van september t/m half juni. In de schoolvakanties wordt er niet getraind en worden er geen wedstrijden gespeeld.

Uitleg Jonge Sterren competitie

De Jonge Sterren competitie is opgedeeld in 2 competities. De 'oudste' Jonge Sterren spelen in een competitie met AC Milan, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Napoli en Chelsea. De 'jongste' Jonge Sterren spelen in een competitie met Juventus, Inter Milan, Calatasaray, PSG, Real Madrid en Fiorentina. Uw kind wordt in één van deze teams ingedeeld, een team bestaat uit 5 spelers. De teamindeling zal na een paar weken na start (eind oktober/begin november) bekend worden gemaakt.

Iedere zaterdag verzamelen de teams en ouders op veld 4. De velden bij SC Buitenveldert worden heel intensief gebruikt. Het is daarom van groot belang dat we op tijd kunnen beginnen. Wij willen iedereen daarom verzoeken een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Daar verdeelt de teamleider de tenues. 

Er worden wekelijks 3 wedstrijdenronden van 10 minuten gespeeld. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld. Dit houdt in dat er soms 1 speler wissel staat. De teamleider zorgt ervoor dat alle spelers evenveel speeltijd krijgen. Het gaat ten slotte nog om het plezier en niet om het resultaat.

Na de wedstrijden is het de bedoeling dat alles weer snel en netjes wordt opgeruimd. Het materiaal kan worden ingeleverd bij de coördinator. Dit alles moet meteen na de laatste wedstrijd van de oudste groep gebeuren, want dan staat de volgende F-pupillenploeg al weer klaar om te beginnen. Het veld moet ook weer gebruiksklaar gemaakt worden, dwz dat er 2 grote doelen klaargezet moeten worden. U begrijpt dat uw hulp in deze zeer op prijs wordt gesteld.

Tot slot

Voetbal is een teamsport, waarin het belangrijk is om op elkaar te kunnen rekenen, dat de speler op zaterdagmorgen aanwezig is tenzij de speler ziek is of echt niet kan. En als de jonge speler echt niet voetballen kan, dat dan zo snel als mogelijk de teamleider wordt geïnformeerd. In die zin is de Jonge Sterren Competitie niet vrijblijvend.

Praktische zaken

De spelers hebben voetbalschoenen, scheenbeschermers en een trainingspak nodig. Deze dienen vooraf door de ouders te worden aangeschaft. De tenues voor de teams op zaterdag worden door SC Buitenveldert in bruikleen gegeven, er hoeft dus geen tenue te worden aangeschaft. De Jonge Sterren Competitie wordt op het kunstgras gespeeld; het voetballen gaat dan ook bijna altijd door. De kinderen kunnen op het kunstgras ook met gewone veldvoetbalschoenen voetballen.

Dayenne L'abée, jongesterren@buitenveldert.com, 06 14 37 20 46 (i.v.m. werk bij voorkeur na 18:00)