Instructies teampagina

 

Korte handleiding voor het aanmaken van een teampagina

Voordat je kunt beginnen met het vullen van een teampagina dien je een inlogcode aan te vragen. Deze kun je aanvragen via de Teampagina.

Binnen de module teamonderhoud wordt geen onderscheid gemaakt in autorisatie niveau's. Kortom iedereen die toegang heeft kan alle teams bewerken. Wij gaan er van uit dat iedereen alleen wijzigingen doorvoert voor dat team waarvoor hij/zij door het team zelf geautoriseerd is dat ook te doen. In de regel zal dat de teamleider zijn. Let daarom bij het wijzigen van informatie op een teamsite goed op of je bezig bent in het juiste team!

Alle teampagina's hebben de volgende vaste indeling:

Volg onderstaande stappen voor het vullen van de verschillende onderdelen van een teampagina.

STAP 1: TEAMKEUZE

Kies in de linker navigatieboom via het openen van de kruisjes de juiste groep->categorie->team. In onderstaand voorbeeld is dat Jongens (groep) ->E-pupillen (categorie) ->E1 (team)

Let op: Indien beschikbaar kies dan niet voor de optie 'wijzig' of 'verwijder' in de rechterlijst 'Teamlijst'! Als het goed is is deze optie binnenkort niet meer beschikbaar.

Aan de rechterkant van de pagina wordt nu de tab 'Algemene informatie' van het gekozen team getoond. De eerste drie velden (administratieve titel, status en zichtbaar) kun je  ongewijzigd laten.


STAP 2: TOEVOEGEN FOTO'S

Op de teampagina kan 1 sfeer foto en kunnen 5 foto's worden geplaatst. De sfeer foto is een foto die altijd bovenaan de pagina getoond wordt. De 5 resterende foto's worden als miniatuur foto's getoond; de geselecteerde foto wordt groot getoond. 

Voor het toevoegen van een foto kies je de knop 'bestand kiezen'. Je kunt dan een foto van je eigen computer selecteren. Je kunt alleen foto's van het type JPG, GIF of TIFF kiezen. JPG is het formaat dat alle digitale fotocamera's ondersteunen. Nadat de foto is geladen kies je voor 'Bewaar afbeelding', de foto wordt nu als miniatuur weergegeven.

Tip: de foto's van digitale camera's zijn standaard veel te groot (meer dan 1MB) voor het tonen op een website. Het gangbare formaat voor op de teampagina is: +- 600pixels x 400pixels en een omvang van plus-minus 50Kb - 100Kb. Wij raden je aan je foto voordat je deze aan je teampagina toevoegt eerste te verkleinen tot dat formaat! Hiervoor zijn diverse programma's beschikbaar: MS Office Picture Manager, Picasa zijn daar voorbeelden van. Een klein maar effectief programma van Microsoft hiervoor is ImageResizer en kun je vinden op  http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx. ImageResize werkt als een uitbreiding op de Windows Verkenner. Als je met rechtermuis op een bestand klikt krijg je de optie 'Resize Pictures' in het dialoogscherm dat daarna getoond worden kun je de gewenste omvang selecteren. Wij zullen regelmatig te inhoud van de website checken op te groot fotomateriaal en dat zonodig aanpassen en zelfs verwijderen.

 STAP 3: TOEVOEGEN TEKST, SPELERS, ...

Kies voor het tabje 'Nederlands'.

Ook hier kunnen de eerste drie velden (webadres, pagina titel en voetbal team) ongewijzigd gelaten worden. Onder het kopje Body tekst kun je wat algemene tekst over het team schrijven. De tekst kan met de bekende opmaakiconen worden opgemaakt. Ons verzoek en advies is om de opmaak simpel te houden! De velden 'Spelers' en 'Coach' spreken voor zich. Deze velden kunnen niet worden opgemaakt. Tot slot heb je in het veld 'Contact' de vrijheid om alle contactgegevens van het team op te nemen.

Tip: Overleg vooraf even met de personen van wie je contactgegevens op de site plaats of hij/zij die gegevens wel gepubliceerd wil hebben.

Sla vervolgens je aanpassingen op met de knop 'Opslaan' onderaan de pagina.

 

STAP 4: TOEVOEGEN MEDEDELINGEN

Aan de rechterkant van de teamsite kan 1 of meer mededelingen geplaats worden. Binnen het CMS is een mededeling een aparte (kleine) pagina met een speciale opmaak. Mededelingen kun je als volgt toevoegen en verwijderen:

Kies in de navigatieboom '+sub' (= toevoegen subpagina) bij de map 'mededelingen' onder de pagina van de teamsite (in onderstaande voorbeeld is dat de map mededelingen onder de pagina van de E1).

Tip: mocht de map mededelingen en/of verslagen onder je team nog niet bestaan vraag dan via een e-mail aan webredactie@buitenveldert.com deze aan te laten maken!

 

Situatie vooraf Situatie achteraf

Na het invoegen van een pagina/mededeling via '+sub' wordt dialoogscherm 1 getoond. Voer een administratieve titel (is de naam waaronder deze mededeling in het CMS wordt opgeslagen) in en kies het rondje bij 'team-mededeling.tp' en kies vervolgens 'Bewaar'. De pagina wordt nu toegevoegd onder de map 'mededelingen'. Vervolgens wordt een dialoogscherm met algemene informatie getoond. Met de 'Status' kun je aangeven of de pagina al klaar is om gepubliceerd te worden. Je kunt pagina's/mededelingen maken en deze nog niet publiceren. In dat geval zet je de status op 'Schets' in de andere gevallen op 'Gepubliceerd'. Laat het veld 'Zichtbaar/onzichtbaar' op 'zichtbaat' staan. Kies vervolgens de tab 'Nederlands 'om de inhoud van de mededeling in te voeren. Ook dit veld is een RichTekst veld waarin je opmaak (en zelfs foto's) kunt gebruiken. Kies tenslotte voor

Dialoogscherm na
toevoegen pagina

Adminstratieve informatie Inhoud mededeling

Bovenstaande acties kun je herhalen voor iedere mededeling die je wil toevoegen. In de praktijk schat ik in dat ieder team max. 3 mededelingen tegelijkertijd zal publiceren en dat bestaande pagina's/mededelingen hergebruikt worden om andere teksten in de zetten.

Tot slot voor het verwijderen van een mededeling klik te op het prullenbak symbool naast de mededeling. Bevestig de verwijdering met 'Ja'-knop bovenaan de pagina.

 

STAP 4: TOEVOEGEN WEDSTRIJDVERSLAGEN

Volgt.

De algemene en uitgebreide handleiding van het CMS met onder andere uitelg over het gebruik van de teksteditor, vind je hier handleiding.pdf (alleen toegangkelijk voor geautoriseerde gebruikers).

Heb je nog vragen, opmerkingen of suggesties, stuur dan een e-mail naar webredactie@buitenveldert.com

Succes en maak er iets moois van!!