17-06-2018 - MO19-1 wint eerste Girls Cup, MO17 tweede

Girls cup in Barendrecht

Gisteren vond het eerste Girls cup toernooi plaats bij bvv Barendrecht. Vertegenwoordige elftallen van Buitenveldert waren de talententeams 017 en de MO19-1 die afgereisd waren naar dit sterk bezette toernooi. Beide teams starte met een gelijkspel. En groeide daarna sterk in het toernooi. MO19-1 won daarna van Baronie 5-0. Barendrecht werd met 4-0 opzij gezet en plaatste zich net als 017-1 bij de laatste vier. Nadat 017-1 Dss wegzette met een klinkende overwinning, was het daarna de beurt aan m19-1 die het Gooi met zeer goed veldspel verpletterde 5-0. En zo stonden beide teams in de finale. O17-1 tegen het altijd sterke Reigersboys.

Buitenveldert meiden 017-1 verzuimden te scoren terwijl zei verdiende te winnen en eindigde deze wedstrijd in 0-0. En helaas keerde de keeper een penalty van Buitenveldert en werden de talenten tweede.

Dan de meiden 019-1 die wederom aan Stedoco werden gekoppeld en sterke ploeg.Het werd een finale van hoog niveau. Stedoco kwam op 0-1. Buitenveldert nam daarna het heft in handen en nadat Margaret de bal op de lat schoot was het drie minuten voor tijd Laura die de verdiende gelijk maker binnenschoot.

Ook hier moesten strafschoppen genomen worden om hier tot een winnaar te komen.

Buitenveldert miste de eerste maar nadat Shalyna, Kiara, Nickey en Eva de ballen binnenschoten was de keepster Giulia de grote winnaar met twee gestopte penalty’s en werden de Buitenveldert m19-1 de terechte winnaar van de eerste Girls cup . Een mooie dag voor de talenten 017-1 en m19-1. De dames Chantal de Ridder en Merel van Dongen keken tevreden terug op deze dag die wederom liet zien, dat de Buitenveldert meiden nog steeds meetellen in de top van het voetbal.

Dennis Bitter