28-06-2017 - Verslag VTT Talententoernooi Buitenveldert JO13-1

Zaterdag 4 juni jl. stond als afsluiting van het seizoen de finale van het VTT op het programma. Het Voetbal Talenten Toernooi is het ‘open’ Nederlands Kampioenschap voor alle verenigingen en teams in Nederland: 1 van de 3 grote prijzen in het voetbalseizoen naast het competitie-kampioenschap en de KNVB beker.  

 

Voor de spelers en speelsters van de JO13-1 lag de mooiste voetbaldroom binnen bereik: Nederlands Kampioen worden!

 

Om 07.45 uur vertrokken we vanuit Amsterdam naar Eijsden in Limburg, zodat we op tijd zouden zijn voor de openingsceremonie. We hadden hiervoor zelfs een echte sc Buitenveldert vlag geregeld. Na het zingen van het Wilhelmus, een goede warming up en vervolgens de teambespreking werd de 1e wedstrijd tegen Bekkersveld ruim gewonnen door goals van Finnian, Sil 2x, Sem en Nesrine. Altijd goed voor het moraal om een toernooi met een overwinning te starten en fijn als de spitsen gelijk in de 1e wedstrijd het net weten te vinden.

 

In de 2e wedstrijd moesten we tegen Den Hoorn. We kwamen vrij snel onnodig op achterstand maar gingen vervolgens met heel goed spel op zoek maar de gelijkmaker. Die werd dan ook snel door Sem gescoord. Geen vuiltje aan de lucht leek het, we namen iets meer risico’s en toen ging het mis. Door onoplettendheid en praten tegen elkaar werd de wedstrijd onnodig uit handen gegeven. Om s ‘middags door te gaan naar de finale-ronde moest de laatste wedstrijd in de poule tegen Brandevoort gewonnen worden.

 

Na een pep-talk waren de jongens en meiden weer scherp en in een positieve vibe. Door goals van Joey en Finnian werd de wedstrijd overtuigend gewonnen. Het was nu even afwachten of we hierdoor winnaar van de poule waren geworden. In onze poule waren drie ploegen met 6 punten uit 3 wedstrijden, maar wij hadden door de 5 goals in de 1e wedstrijd gelukkig het beste doelsaldo. 

 

Dus op naar de halve finale tegen Westlandia uit Naaldwijk in de finale-poule. Westlandia had een fysieke ploeg met grote snelle spitsen en we kwamen door een foutje in de opbouw snel op achterstand. We moesten dus weer op zoek naar de gelijkmaker, maar tegelijkertijd ook alert zijn op counters van de tegenstander. Door een aantal omzettingen werd Westlandia steeds meer onder druk gezet en Finnian had een hele grote kans op de gelijkmaker. De bal wilde er alleen helaas niet in deze wedstrijd. Geen finale, maar strijden om de 3e of 4e plaats tegen WVHEDW. 

 

WVHEDW uit Amsterdam hadden we dit seizoen al twee keer tijdens toernooien verslagen, dus die waren erop gebrand tegen ons te winnen. De poule-wedstrijden en de halve finale hadden veel kracht gekost en een aantal spelers waren toe aan rust. In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. Na een zinderende strafschoppenserie trok WVHEDW uiteindelijk helaas aan het langste eind. Ondanks dat er misschien meer in had gezeten een meer dan verdiende 4e plaats op het VTT. Zo kwam er waardig einde van een enerverend seizoen. Voor alle selectieteams van Buitenveldert is het VTT een aanrader om aan mee te doen.